UmbrellaDay,parapludag

Op 10 feb vieren we Nationale parapludag.

Iedereen is bekend met de aanblik van een paraplu, ze zijn aanwezig, of je nu in de heetste klimaten of de koudste woont. Ze zijn er om de regen af te houden op een onstuimige dag en om je te beschermen tegen zonnebrand op een warme en zonnige dag, er is gewoon geen dag die geen perfecte Nationale Parapludag is! Dus natuurlijk is er een speciale dag om dit altijd nuttige, altijd modieuze en essentiële stuk reisuitrusting te eren.

Paddenstoelen groeien alleen op vochtige plaatsen.

Dat is waarom ze de vorm van een paraplu hebben. – Alphonse Allais  Franse schrijver en humorist 1854-1905

300piecepreview10-2 huge-umbrellas PC-puzzle72piecepreview10-2 huge-umbrellas Telefoon/Tablet-puzzle

Tja, de paraplu, een nuttig onding vind ik het maar. Mooie uitvinding en in de loop van de tijd natuurlijk in vele vormen te koop. We kennen natuurlijk de ’typische Engelsman met zijn bolhoed en paraplu. Gelukkig zijn er ook ópvouwbare’, makkelijk mee te nemen en past zelfs in je jaszak.

Bescherming tegen regen en (maar dat noemen wij een parasol) tegen de felle zonnestralen. Daarnaast kennen we natuurlijk nog wel het logo van ‘die’ verzekeringsmij. (helaas geen afbeelding vanwege rechten) maar velen van ons kennen dat logo nog wel. Een dame met parasol en heer wijzend met zijn wandelstok omhoog. Een bescherming in de vorm van verzekering. En natuurlijk de zakelijk paraplu: de ‘holding’ of het overkoepelende orgaan. Onder de paraplu van een bekend groot bedrijf (bijv. v/h Vendex) waar, onder zelfstandige naam weliswaar, vele bedrijven kunnen vallen cq eigendom zijn. Bijv. v/h V&D warenhuizen , Kijkshop, div modezaken, La Place en Le Cafe. Deze bedrijven zijn zelf doorgegaan of verkocht aan een andere (paraplu) speler.

umbrella,puzzle,puzzelen
Back Home
umbrelladag,speciale dag,paraplu
figuren
El_triunfo_de_la_Iglesia_de_Rubens-scaled
El_triunfo_de_la_Iglesia_de_Rubens-scaled
parapludag,regenscherm
bescherming, regen,sneeuw
DDR_Berlin_Wilhelm-Pieck-Strase_Strasenbahnen_Winter.

Lees hier alles over de geschiedenis van de paraplu.

Als je al een paraplu hebt, raden we je aan een back-up te kopen. Je weet immers nooit wanneer je er een nodig hebt. Paraplu’s kunnen gemakkelijk breken als er harde wind staat. We zijn er zeker van dat sommigen van jullie die dit lezen weten waar we het over hebben. Er is niets erger dan een windvlaag die je paraplu pakt en hem in wezen binnenstebuiten keert. Je voelt de blikken op je terwijl je wanhopig probeert de situatie recht te zetten! Het kan behoorlijk gênant zijn, toch? Daarom raden we altijd aan om voor een kwaliteitsparaplu te gaan. Niettemin, omdat paraplu’s zijn ontworpen om flexibel en opvouwbaar te zijn, heeft een sterke windvlaag altijd het potentieel om schade aan te richten.

Een manier om Nationale Parapludag te vieren is door te genieten van een heerlijke cocktail met een van die schattige parapludecoraties.             Ja, we weten het; elk excuus om wat te drinken, toch? Als je ooit op vakantie bent geweest naar een badplaats, weet je echter dat parasols vaak worden gebruikt om fruitige cocktaildrankjes te versieren. Waarom breng je het vakantiegevoel niet naar je huis op Nationale Parapludag met een leuk uitziende cocktail?

Je kunt ook nationale parapludag doorbrengen met het kijken naar een film met een paraplu. Er zijn veel verschillende opties waaruit u kunt kiezen. De bekendste is natuurlijk Mary Poppins. Maar wat dacht je van Singin’ in the Rain? Dat is weer een geweldige film die we zeker aanraden om op deze dag te bekijken. We zijn er zeker van dat de meesten van jullie op deze dag liever een film kijken dan daadwerkelijk in de regen te gaan rondstappen. 

Wat vind jij van de paraplu?

Stuur dit bericht door!!

Voor de puzzles, ga naar mijn facebookpagina

Geef hier jouw mening/suggestie (of hieronder in de comments)

LAAT VAN JE HOREN!
  • PSI deze blogpost is een persoonlijke zienswijze.
  • PSII deze blogpost heeft op geen enkele wijze de intentie racistisch te zijn of te (ver-)oordelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *