Peking,Beijing,OlympischeSpelen, sporten

Van 4 tot en met 20 Februari worden officieel de Olympische Spelen gehouden in Peking. Iedereen heeft het wel over Beijing 2022 maar het is natuurlijk gewoon Peking 2022.

Als ik eerlijk ben, dat moet toch wel, ben ik niet zo’n sporter maar heb ik wel veel respect voor sporters. Voor sporters in het algemeen want wat zij doen om een prestatie neer te zetten………………. heb ik niet de energie voor. Altijd en bij iedere stap nadenken of je iets wel kan of mag doen. Natuurlijk, wordt het een “2e natuur” en de sporters zelf zullen er misschien niet eens bij stilstaan. Maar petje af!

Als je goed naar de staart van de kikker kijkt, zie je dat hij er geen heeft. – Lao-Tse

Ja, je zal wel denken “waar slaat dat nou weer op?

Tot voor kort dacht ik dat de Olympische Spelen dus sport, verbroedering zou moeten bewerkstelligen. En nee, ik heb niet een poos onder een steen gelegen, dit was echt mijn gedachte. Ga je een beetje dieper op de werkelijkheid in dan zie ik ook wel in dat de sport, in allerlei vormen, anders is dan het lijkt. Natuurlijk zie ik ook de agressie binnen en langs de lijn, in en rond sport-lokaties en evenementen. En het treurige is dat het niets met sport te maken heeft maar alleen met de gelegenheid en ego’s.  

Kijken we terug in de oudheid, dan zien we dat er al vanaf het begin van de Olympische Spelen onderscheid gemaakt werd. De spelen waren eerst voor een bepaalde klasse toegankelijk. Vrouwen waren helemaal uit den boze, zelfs de aanwezigheid als toeschouwster of in andere hoedanigheid werd met de dood afgestraft. Gelukkig is dit nu duidelijk anders. Wat ik wel jammer vind is dat de toegankelijkheid beperkt wordt door de enorme omvang van dit evenement. De eisen om überhaupt mee te mogen doen liggen zo hoog. Het is nu al een hele prestatie om mee te doen, een prijs winnen is dan een bijkomende bonus.

Lees hier alles over het Olympisch programma.

Natuurlijk gaan we genieten van wat de sporters ons laten zien.

Het kan natuurlijk dat we niet zo heel erg van passief sport-kijken houden en iets anders met onze tijd willen doen.

Een alternatief (of een aanvulling?)

Het Olympische Winterspelen  Puzzleboek.

 

Lees hier alles over het ParaOlympisch programma.

Laten we vooral de Paralympics van 4 maart tot  en met 13 Maart niet vergeten. Grote prestaties worden ook hier neergezet. Natuurlijk gaan we genieten van wat deze sporters ons laten zien.

Het kan natuurlijk dat we niet zo heel erg van passief sport-kijken houden en iets anders met onze tijd willen doen.

Een alternatief (of een aanvulling?) Have fun!

Het ParaOlympisch Puzzelboek

 

Stuur dit bericht door!!

Geef hier jouw mening/suggestie (of hieronder in de comments)

LAAT VAN JE HOREN!
  • PSI deze blogpost is een persoonlijke zienswijze.
  • PSII deze blogpost heeft op geen enkele wijze de intentie racistisch te zijn of te (ver-)oordelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *