Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Worden wat je wil is het thema dit jaar. Bette Westera schrijft het geschenk, en illustrator Mark Janssen maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt. 

Worden wat je wil.

Ieder kind moet kunnen zijn en worden wat hij of zij wil, dat is de boodschap die we graag willen meegeven aan de kinderen van nu (en van de toekomst).

Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of wat je het leukst vindt of waar je goed in bent.

Boeken lezen zijn de ideale manier om hier over na te denken, lekker weg te dromen in het avontuur. Wat als ik piloot zou zijn of dierenarts?

Ga doen wat je het liefst doet en dan ook nog geld mee verdienen.

De allereerste stap naar succes in elk beroep is erin geïnteresseerd te zijn. – Sir William Osler

Vroeger was ik lid van de bibliotheek, wel makkelijk want een filiaal, soort van mini-bieb, was achter de straat waar ik woonde. Ik las best veel avontuurlijke boeken uit een bekende jeugdserie. Zoals bijvoorbeeld “Nachthavik”, “Inspecteur Arglistig”, “Commissaris Achterberg” om er een paar te noemen. Niet echt de goede voorbeelden om van een beroep te gaan dromen maar het gaat ook om het lezen. Goed, en dan bedoel ik op jonge leeftijd begrijpend en geconcentreerd leren lezen, geeft later zoveel meer plezier en gemak, in welk beroep dan ook. En toch kon ik met deze boeken lekker wegdromen in het avontuur.

Lees hier alles over de boekenweek, boeken, tips en beroepen.

Dat lezen van belang is weten we natuurlijk wel. Dat het lezen steeds toegankelijker wordt is met de huidige technieken ook niet te ontkennen. En dat we een stimulans (en goed voorbeeld) mogen zijn moeten we vooral niet vergeten. Maak daar gebruik van!, 

Laat hen zelf beslissen.  Worden wat je wil.

Stuur dit bericht door!!

Geef hier jouw mening/suggestie (of hieronder in de comments)

LAAT VAN JE HOREN!

 

  • PSI deze blogpost is een persoonlijke zienswijze.
  • PSII deze blogpost heeft op geen enkele wijze de intentie racistisch te zijn of te (ver-)oordelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *