paaswens,pasen,wens,vrolijk

Puzzle Paaswens

Puzzle Paaswens 2019

Vandaag is de puzzle Paaswens 2019 het thema.
Daar hoort deze ontspannende maar wel redelijk moeilijke puzzle bij. Extra vroeg omdat de Paasdagen al druk genoeg zijn. In de voorbereiding even een momentje rust nemen om de puzzle te maken.

Pasen 2019

Eerste en Tweede Paasdag worden dit jaar op zondag 21 en maandag 22 april 2019 gevierd. Pasen valt jaarlijks tussen 22 maart en 25 april op de eerste zondag (en maandag) na de volle maan na het begin van de lente, maar geheel nauwkeurig is die definitie niet.

Het christendom is met name gebaseerd op het leven en lijden én de opstanding uit de dood van Jezus Christus. Pasen is de belangrijkste christelijke feestdag. Men viert de opstanding van Jezus uit de dood nadat hij op Goede Vrijdag gestorven is.

Christenen herdenken met Pasen de herrijzenis van Jezus uit het graf, op de derde dag na zijn kruisiging. In veel kerken wordt in de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag een wake gehouden. Aan het einde van deze wake wordt de Paasdag met feestelijk gezang begroet.

Landbouwfeest

Pasen was vroeger een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerste als de voorraden van de winter opraakten.

Veel paasgebruiken zijn afgeleid van dit niet-christelijke lentefeest, zoals het rapen van eieren. Boeren beschouwden eieren als een kiem van kracht. Ze begroeven ze in hun velden opdat ze hun kracht op de bodem over zouden brengen en voor een goede oogst zouden zorgen. Later dienden de eieren voor de katholieken ook om na de veertigdaagse vastenperiode (die na de viering van Carnaval begon) weer op krachten te komen. Met Palmpasen werden de eieren ingezameld.

Lente

Pasen is ook een lentefeest. Na de koude winter waarin alle voedsel van het vorige jaar is opgegeten gaat de natuur opnieuw beginnen. Dieren krijgen jongen, bomen en bloemen gaan bloeien, kuikens komen uit hun ei. Het ei is een symbool van nieuw leven. Overal in de winkels zie je lentekuikentjes en paaseieren, echte, van papier of van chocola. De mensen lopen er ook paasbest bij in hun frisse nieuwe kleren.

In sommige landen (bijvoorbeeld Spanje en Zwitserland) worden nog Paasvuren ontstoken: de koude geesten van de winter worden weggejaagd en de lente verwelkomd. In Nederland worden Paasvuren nog steeds ontstoken in de Achterhoek, maar ook bijvoorbeeld in Huissen of Baak. Ook zijn er nog namen die hieraan herinneren: paasberg, paasveld.

Extra link voor mobiele telefoon

Vanaf heden zal er hier ook een speciale extra puzzle zijn voor mobiele apparaten. Dat zijn dan altijd puzzles met maximaal 72 stukjes.

 • U kunt de puzzle gewoon hier maken.
  Enkele aanwijzingen staan onder de puzzle aangegeven. Start ALTIJD met punt 4 (opnieuw starten)

  Op de zwarte onderbalk vind u links een 4-tal icoontjes;
  van links naar rechts;
   1. haal het voorbeeld naar de linker onderhoek ter ondersteuning (nog 1 keer klikken verdwijnt het voorbeeld)
   2. hiermee haalt u een voorbeeld naar voren ter grootte van de puzzle (nog 1 keer klikken verdwijnt het voorbeeld)
   3. u kunt hiermee de stukjes opnieuw schudden
   4. indien gewenst kunt u de puzzle (en de benodigde tijd) opnieuw starten
   5. op de tijd (midden) 1 keer klikken kunt u pauzeren (opnieuw klikken, kunt u weer verder)

Laat u a.u.b. weten wat u van de puzzle vindt.

Wij wensen u heel veel puzzle-plezier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *