Valentijnsdag

Valentijnsdag 

Donderdag is het Valentijnsdag en daar hebben we allemaal zo onze eigen voorstelling van. Persoonlijk heb ik er niet zo veel mee maar het is natuurlijk ieder voor zich. Ik voel mij niet verplicht om te wachten op 14 februari om een bepaald gevoel tot uiting te brengen. Het kan eigenlijk elke dag wel Valentijnsdag zijn. Maar het geeft voor winkels en bedrijven wel een extra reden om hier extra aandacht aan te geven op dezelfde dag. Dit duurde voor Belgie en Nederland overigens tot midden jaren ’90 (van de vorige eeuw) voordat het een bekend verschijnsel werd. Nu weet iedereen wel wat met 14 februari bedoeld wordt.

Waar komt het vandaan? 

Nee, ik ga niet allerlei weetjes vertellen die we allang weten. Iedereen weet dat de werkelijke reden om 14 februari te bestempelen tot de dag van de liefde, totaal onbekend is. We weten inmiddels allemaal dat er verschillende verhalen de ronde doen over de oorsprong, maar het zijn maar verhalen.

Ik hoef hier niet te vertellen dat die verhalen teruggaan tot in de Romeinse tijd. Dat er een priester was die, tegen het verbod in van keizer Claudius II rond 387 n.Chr., jonge soldatenstellen in de echt verbond. Dat hij daarvoor is opgepakt en ter dood veroordeeld. Of de priester die rond dezelfde tijd weigerde zijn geloof op te geven en daarvoor de doodstraf kreeg. Dat het zelfs mogelijk is dat deze twee priesters èèn en dezelfde persoon is geweest.

Er zijn nog meer verhalen maar die laten we met rust.

Valentijnsdag commercieel?

Het internet, de kranten staan bol van de advertenties omtrent Valentijnsdag. Jaren geleden is er in Amerika de omslag gemaakt van de onbekende liefde naar de bekende liefde. Hoewel het natuurlijk spannender is om een kaartje te krijgen van een onbekende. Tegenwoordig blijft het niet meer bij alleen maar een kaartje. De commerce heeft er best belang bij en dat laten ze je op alle gebied weten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of een labeltje “Valentijnsdag” is er aan verbonden. Er zijn ook vele recepten te vinden op internet want liefde (niet alleen van de man) gaat door de maag.

Een hele leuke, spannende Valentijnsdag gewenst.

Maak ook de   speciale Valentijnspuzzle, er is ook een link voor de mobiele versie van de puzzle.

Gratis aanmelden voor “Nieuwsflits” kan natuurlijk altijd.

Vooraf op de hoogte van publicaties.

BEDANKT VOOR JOUW BEZOEK!

Digim@ri

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *