Bibliotheekliefhebbers

De maand van bibliotheekliefhebbers

Als je een tuin en een bibliotheek hebt, heb je alles wat je nodig hebt.    Marcus Tullius Cicero

bibliotheek,lezen,boek,boeken,liefhebbers
in alle rust informatie kunnen vinden

Stop met het vertroetelen van die bibliotheek. Nee, wacht even, mijn fout, ik ben vergeten dat het Library Lovers Month ofwel Bibliotheekliefhebbers maand is – en het lijkt precies op het juiste moment te zijn gekomen, omdat veel lokale bibliotheken het moeilijk hebben tijdens deze economische zware tijden. Dus waarom zou je geen fan van je lokale bibliotheek zijn of worden?

Bibliotheken zijn een toevluchtsoord weg van de drukte van alledag; ze bieden veiligheid en vrede en rust. Ze zijn ook een plek waar je je kunt concentreren omringd door gelijkgestemden met de wens om kennis te verwerven.

Terugloop

Helaas loopt het aantal lokale bibliotheekvestigingen al jaren terug. Gelukkig zijn er wel alternatieve vormen voor teruggekomen. Daarmee is er landelijke dekking maar zijn vaak de afstanden stukken groter. Bij alternatieve vormen denk ik dan bijvoorbeeld aan de boekenautomatic (niet de kroket uit de muur maar een boek uit de muur), de Bib-bus of de lokale winkel die een klein aanbod heeft. Daarmee is de functie van DE bibliotheek wel verandert en eigenlijk in waarde alleen maar toegenomen.

Geschiedenis van de bibliotheekliefhebbersmaand

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alles (nog) op internet beschikbaar is. Bibliotheken kunnen enorme digitale winkels hebben met kwalitatieve en kwantitatieve informatie die ontsnapt aan opinie-ledfragmenten en snapshots van online. Er is misschien een kruispunt van informatie, maar in de meeste gevallen zijn bibliotheken een veel economischer haalbare oplossing bij het zoeken naar informatie dan internet. Het is ook belangrijk om te weten dat bibliotheken diensten aanbieden die niet beschikbaar zijn op het internet, inclusief gratis hulp bij het vinden van onduidelijke informatie en het lenen van een boek dat mogelijk niet beschikbaar is in de weliswaar immense catalogus die je op internet kunt vinden.

De bibliothecaris

Een van de dingen die mensen vaak vergeten is dat bibliothecaris zijn niet is als een baan bij de plaatselijke supermarkt. Wil je bibliothecaris worden? Wees voorbereid op een pittige HBO-opleiding in de informatiedienstverlening. Ja, dit is een eerste stap, en het is noodzakelijk om een ​​bibliothecaris te worden. Een bibliotheek is veel meer dan alleen de boeken! Er zijn lezingen en actieve bijeenkomsten met thema’s die daar worden gehouden. Er zijn ook tijdschriften, microfiches van lokale kranten die ver teruggaan naar de oudheid, en dat is slechts een begin! Een interessante, actuele en praktische collectie moet worden onderhouden, lezingen voorbereid en mensen moet geholpen met zoeken naar juiste informatie. Allemaal taken van de bibliothecaris.

Hoe de bibliotheekliefhebbers maand te vieren
bibliotheek,boeken,lezen,informatie,bibliotheekliefhebbers
Daar draait het toch om.

Houd van je bibliotheek voor wat het is, een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap of een schat aan ideeën. Er is daar zoveel te vinden, inclusief nieuwe boeken om te lezen en begeleiding bij onderzoek met papieren die je misschien hebt. De mensen die de bibliotheek bezoeken, zijn meestal intellectuelen, dus wie weet wat voor interessante gesprekken je kunt vinden? Waarom zou u niet tegen de afnemende opkomst van bibliotheken ingaan en iets nieuws gaan leren dat uw kennis zal vergroten over wie u bent, waar u woont of wat u doet?

Maak ook de speciale Bibliotheek puzzle  er is ook een link voor de mobiele versie van de puzzle.

Gratis aanmelden voor “Nieuwsflits” kan natuurlijk altijd.

Vooraf op de hoogte van publicaties.

BEDANKT VOOR JOUW BEZOEK!

Digim@ri

Geef een reactie